Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Rosens navn

’Rosens navn’ er en vanvittig stemningsfuld og spændende film, som nu kan nydes på Blu-ray
’Rosens navn’ er en vanvittig stemningsfuld og spændende film, som nu kan nydes på Blu-ray
Kultur
22. september 2011

Lige siden jeg første gang så Jean-Jacques Annauds filmatisering af Umberto Ecos Rosens navn, har jeg været fascineret af filmens blanding af spændende detektivhistorie og religiøs, filosofisk diskurs. Handlingen foregår i inkvisitionens tid for 700 år siden i et stort, afsidesliggende kloster i Italien, hvor repræsentanter for den katolske kirke mødes for at diskutere franciskanernes forslag om, at kirken skal skaffe sig af med alle sine rigdomme.

En af mødedeltagerne er den fritænkende munk William af Baskerville (en strålende Sean Connery), som sammen med sin elev, Adso af Melk (en meget ung Christian Slater), begynder at efterforske en række mystiske mord blandt klosterets munke (blandt andre Michael Lonsdale og Ron Perlman). Mord, der viser sig at have at gøre med stedets enorme, sagnomspundne bibliotek.

Rosens navn er en vanvittig stemningsfuld film, som man nu kan nyde på Blu-ray. Annaud får meget ud af klosterets forblæste, ja, nærmest gudsforladte omgivelser og dyrker med energi og intelligens diskussionen om kirkens væsen og funktion og dogmatik og selvpinsel over for fritænkning og livsglæde.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her