Læsetid: 2 min.

ADHD i din øregang

Den speedede Kidd nyder et udstrakt momentum som tidens mest hypede rapnavn, men minder mest om en in crowd-godkendt version af deltagerne i Paradise Hotel. Han forstår at hævde sig og score løs uden at sige noget
Umiddelbart er 'Greatest Hits 2011' en sjov titel til en debut, men som så meget andet i Kidds univers er heller ikke den videre original.

Umiddelbart er 'Greatest Hits 2011' en sjov titel til en debut, men som så meget andet i Kidds univers er heller ikke den videre original.

Kenneth Nguyen

15. oktober 2011

Hvordan skal man forklare youtube-fænomenet Kidd, så udenforstående forstår, hvad alt postyret handler om?

Altså, vi har at gøre med en 22-årig fyr med skotske aner fra Nørrebro med en afsindigt vrængende, nærmest grænsepsykopatisk stemmeføring, der mest i spøg begyndte at lægge no budget-musikvideoer fra Dronning Louises Bro og omegn op på youtube.com.

Men fordi han leverede sine primitive rim og iørefaldende hooks med så meget overbevisning og stil (swag), begyndte folk at tro mere på ham, end han formentlig selv gjorde.

En dansk Lil Wayne, bare kønnere og uden de overrumplende metaforer. Selvtilliden er han kommet overbevisende efter siden, men han har også overhalet den københavnske grimebølge indenom, været spændt for Nik & Jays udspekulerede remix-galej og poseret på magasinforsider — uden tøj på, tankevækkende nok.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det var sandelig godt vi fik den artikel. Der findes næppe noget mere væsentligt kultur-aspekt end 'hvad rører sig i ungdommen' udfra vinklen 'hvad flipper de over for tiden'. Det er godt vi har GAFFA til at mandsopdække dette utroligt vigtige område, og det er rart at Information heller ikke forsømmer sin 4. statsmagt pligt og følger op!

Sikke en ringe anmeldelse af en glimrende ny artist.
Og det er Kidd, artist. En glimrende performer med helt sin egen stil.
At Skyum sammenligner med Lil Wayne viser kun han ikke følger med i det nye swag.
Kidd er at samenligne med det amerikanske internetfænomen Lil B.

Lad Skyum anmelde Bjørks artyfarty, find en anden til den nye musik.

Jeg kan godt se sammenligningen med Lil Wayne på grund af hans hype og til tider noget outrerede flow, men det samme kan siges om sammenligningen med Lil B. En anden sammenligning kunne være Odd Future Wolf Gang - Lysten til at gøre alt selv og den massive internet hype som start på en forhåbentlig lysende karriere.

Det jeg bedst kan lide fra Kidd er sådan set accepten af at han ikke er amerikansk rapper - i modsætning til mange andre på den danske scene. Selvom man ikke laver penge kan man godt være succesfuld og lave damer. SWAG!

grunden til sammenligningen med lil wayne kun afslører manglende viden om genren er at lil wayne er en generation der vader i klicheerne.
Lil b og Kidd leger med og udfordrer de klicheer lil wayne og lign har opbygget.
Derfor har mange rappere det svært med typerne Lil b og Kidd.
Desuden er der selve sangene de leverer.
Kidd og Lil b laver musik fordi de ikke kan lade være og tekst universet er tæt på rappens oprindelige udgangspunkt.
Lil wayne er del af den etablerede musikindustri og sangene han leverer glimter/stinker af dette.