Læsetid 1 min.

Jurassic Park Trilogy

27. oktober 2011

Det er kun den første af de tre Jurassic Park-film, der virkelig er god, men alle tre ser de overordentligt flotte ud på Blu-ray. Det er stadigvæk et storslået øjeblik, da publikum og Sam Neill og Laura Derns palæontologer første gang ser de levende dinosaurer i Jurassic Park(1993), og Steven Spielberg får mulighed for at vise, hvor langt computerteknologien var nået i forhold til at animere levende væsener. Det er et af den slags betagende stykker film, hvor lyd, musik og billede går op i en højere enhed, og man kan mærke det kildre i maven. Resten af filmen er nu heller ikke dårlig: En excentrisk rigmand (Richard Attenborough) har haft held med at klone dinosaurer takket været dna indkapslet i rav, og han er nu ved at bygge en avanceret safaripark, Jurassic Park, på en afsidesliggende, tropisk ø. Han henter tre forskere — Sam Neill, Laura Dern og Jeff Goldblum — til øen for at blåstemple sit ambitiøse og muligvis farlige projekt, og så går det selvfølgelig galt. Jurassic Parker baseret på en bog af forfatteren Michael Crichton, der var både fascineret af og nærede en sund skepsis over for ny teknologi. Således er Jurassic Parken såkaldt cautionary tale— en kulørt og meget underholdende én af slagsen, fuld af suspense og action.

Jurassic Park Trilogy. Instruktion: Steven Spielberg og Joe Johnston. Udsendt på dansk Blu-ray af Universal

Bliv opdateret med nyt om disse emner

Træt af forstyrrende annoncer?

Få Information.dk uden annoncer for 20. kr. pr. måned

Køb

Er du abonnent? Så slipper du allerede for annoncer. Log ind her

Forsiden lige nu

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu