Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Klassefesten

Den skruppelløse lavkomik møder kun moderat modstand i den danske komedie ’Klassefesten’
Den skruppelløse lavkomik møder kun moderat modstand i den danske komedie ’Klassefesten’
Kultur
13. oktober 2011

Jeg har en svaghed, som jeg mistænker, at jeg ikke er ene om: Hvis en komediefilm bliver ved og ved og ved med at være skamløst vulgær og ufortrødent idiotisk, holder det på et tidspunkt op med at være fornærmende og bliver faktisk — i glimt — morsomt.

En sådan filmoplevelse er Klassefesten, der med de langt overlegne Farrelly-brødre som mærkbar inspirationskilde trækker tilskueren gennem et rungende infantilt repertoire af pik-, pat-, fisse-, tisse-, sæd- og testikel-jokes. Vi er en halv times tid inde, da en af de tre hovedpersoner (Nicolaj Kopernikus — godt castet, når nu det skal være) formår at få sine nosser i klemme i en saunabænk. Hvormed min ambition om at møde makværket med mit bedste stenansigt smuldrer.

Manuskriptforfatternes helt store darling er dog det hæmoridehelvede, som samme sørgelige skikkelse gennemlever. Det kræver enten massive mængder mod eller alarmerende mangel på visse andre ting at bygge en spillefilm op omkring sådan en størrelse.

Den skruppelløse lavkomik møder kun moderat modstand i form af påklistrede semiseriøse overvejelser om maskulin midtvejskrise og svær kærlighed.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her