Læsetid: 3 min.

Konkurrerende fortællinger

Kan du stole på dine minder, spørger Julian Barnes i sin besnærende Booker-pris-vinder 'Når noget slutter'
28. oktober 2011

I Ikke noget at være bange for (2008) — en art selvbiografi om dødelighed, familier og religion — kan Julian Barnes og hans bror ikke blive enige om en vigtig hændelse fra deres barndom. Broren, der er filosof, har ikke megen fidus til sine og andres minder, mens Barnes derimod insisterer på at fortsætte livet, som var alt, hvad han husker, til at stole på.

Han konstaterer godt nok, at »også erindringen i stigende grad syntes at være skabt af fantasien«, men som forfatter er han ikke nær så interesseret i sandhedens nærmere karakter »som i de troendes karakter, den måde de forvalter deres overbevisninger på, og terrænet mellem de indbyrdes konkurrerende fortællinger,« som han udtrykker det.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu