Læsetid: 3 min.

Er der en tid til linedance?

I en tid, hvor Hollywood er på genbrugsjagt i 80'ernes pulterkammer, er en ligegyldig, linedance-tilsat genindspilning af dansemusicalen 'Footloose' eksempel på en tidsforvirring, der gør én usikker på, hvad 2011 er for et slags ungdomsår
I en tid, hvor Hollywood er på genbrugsjagt i 80'ernes pulterkammer, er en ligegyldig, linedance-tilsat genindspilning af dansemusicalen 'Footloose' eksempel på en tidsforvirring, der gør én usikker på, hvad 2011 er for et slags ungdomsår
13. oktober 2011

»Der er en tid til at græde, en tid til at sørge — og en tid til at danse,« prædikede en ung Kevin Bacon som Ren i Herbert Ross' dansemusical Footloose i 1984. Nu gentager en ny Ren parolen i en 2011-udgave. For der er åbenbart en tid til at genindspille eller viderebygge på alt godt (og skidt) fra 1980'ernes filmklassikere, og den tid er nu. At 80'ernes uironiske hjerte/smerte-filmkunst er vendt tilbage, kan man måske tilskrive recessionen: Nu er det ungdommens pligt at føle deres eget og danse sig ind i fremtiden. I tilfældet Footloose, der danser alle slags danse på én gang, er det bare svært at dechifrere visionen i denne fremtid. Især på denne films sære skabelon.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu