Læsetid: 3 min.

Hjemme hos Tone, Troels og Rangleklods

I dag er elektronisk musik lavet derhjemme noget af det mest normale, man kan foretage sig som musiker. Hvilket heldigvis ikke forhindrer tre danske enere i at transmittere deres personligheder med eftertryk
2. november 2011

For ikke så længe siden var der noget, der hed the bed-room scientist— altså soveværelsesvidenskabsmanden. Eneren, nørden, elektronikbetvingeren, software-troldmanden, som gravede sig stadig dybere i den elektroniske musiks kompleksitet. Det var dengang i 90'erne, hvor det største ikon var Aphex Twin, der så også gav os en solid omgang excentrisk selviscenesættelse. Bare for lige at give mytologien om hjemmenørdens mærkværdige psykologiske habitus et par ekstra nøk.

I dag er elektronisk musik lavet derhjemme noget af det mest normale, man kan lave som musiker. Også her til lands. Og mens man kan sige, at 90'ernes bedroom scientistsindtrykkede sig dybt i maskinerne, så bruger mange af nutidens musikere dem til at udtrykke sig med. Ikke mindst ved at gøre noget så gammeldags som at synge.

Det gør danske Sofie Nielsen alias Tone med eftertryk på sit andet album Hanging By The Moon, hvor hendes vokal ikke kun bruges til at transmittere ord og melodier, men også agere beatboks og klangflade. Hun er både tæt på og langt væk, et instrument og et menneske.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu