Læsetid: 1 min.

Niceville

’Niceville’ er en velment og sympatisk film, som dog godt kunne være mere originalt og knap så forudsigeligt skruet sammen
’Niceville’ er en velment og sympatisk film, som dog godt kunne være mere originalt og knap så forudsigeligt skruet sammen
17. november 2011

Det er svært ikke at blive vred over den måde, de sorte tjenestefolk bliver behandlet på i Tate Taylors NicevilleThe Help på amerikansk — der er baseret på en storsælgende bog af Kathryn Stockett og foregår i 1960’ernes Jackson, Mississippi. Og det er svært ikke at engagere sig i den indsats, den unge, hvide kvinde Eugenia ’Skeeter’ Phelan (Emma Stone) gør for at hjælpe dem.

Skeeter vil gerne være forfatter og får den idé at interviewe en række af de kvinder, der som tjeneste- og barnepiger har opfostret Skeeter og hendes veninder i den raceadskilte by, og på den måde skildre de velhavende, hvide familier set fra de tjenende ånders side. Først er det kun Aibileen (Viola Davis) og Minny (Octavia Spencer), der vil tale — de andre er bange for konsekvenserne — men snart vælter det ind med historier om, hvor dårligt de sorte tjenestefolk bliver behandlet, og hvor racistisk en by, Jackson er.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu