Læsetid: 3 min.

Noir-stemning og melankolsk kærlighed

Gåderne hober sig op, magien fortryller og dramaet spændes i Haruki Murakamis 1Q84 Bog 2, der giver forventninger om et nyt hovedværk i forfatterskabet
Bind 2. Der diskes op med de bedste elementer fra Murakamis forfatterskab i andet bind af 1Q84.

Bind 2. Der diskes op med de bedste elementer fra Murakamis forfatterskab i andet bind af 1Q84.

25. november 2011

Hvis der optræder en pistol i en fortælling, så skal den også affyres. Sådan formulerede Tjekhov det engang, får Aomame at vide i starten af andet bind af Haruki Murakamis romantrilogi 1Q84.

Første bind kom på dansk for et par måneder siden, og i slutningen af dette fik Aomame — lejemorder, kamp- sportsekspert og yogalærer — til opgave at dræbe en sektleder, der voldtager små piger på omkring ti år. Derfor skal hun bruge en pistol.

Aomame har i princippet ingen kvaler ved sin mission, og hun har helt ærligt også andet at spekulere over. Hendes verden er nemlig ikke helt normal, efter at hun i første bind af trilogien trådte ind i noget, der kunne minde om en parallel virkelig, hvor himlen har to måner.

Det samme oplever romanens anden hovedpersonen, matematiklæreren og forfatteren Tengo, pludselig. Den verden, som han på baggrund af den 17-årige Fukaeris manuskript har beskrevet i romanen Luftpuppen — altså en roman i romanen — viser sig nemlig at være alt andet en fiktion, men derimod baseret på Fukaeris egne oplevelser; hun er vokset op i og på flugt fra den sekt, hvis leder er netop ham, Aomame er sat til at udrydde.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer