Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Poupoupidou

Ingredienserne er mange og mærkværdige i denne seværdige frie franske genrefortolkning med ekko af Coen-brødrene og David Lynch
Ingredienserne er mange og mærkværdige i denne seværdige frie franske genrefortolkning med ekko af Coen-brødrene og David Lynch
Kultur
3. november 2011

Et smukt kvindelig. Et lurvet hotel i en bundfrossen fransk lilleby. En amerikansk forbindelse, ja, faktisk flere af slagsen. En skriveblokeret forfatter, hvis skamløst kulørte krimiromaner efterhånden begynder at minde lidt for meget om det, han oplever i virkeligheden. Ingredienserne er mange og mærkværdige i denne seværdige frie franske genrefortolkning med ekko af Coen-brødrene og David Lynch. Sexede Candice er en lokal berømthed takket være hendes afklædte kalenderoptrædener og praktisk talt pornografiske ostereklamer og vejrudsigter. Som 33-årig begår hun angiveligt selvmord, men den forklaring køber førnævnte forfatter, David, ikke.

Til Davids held var Candice en flittig dagbogsskriver, og som hans amatørefterforskning/researchfase skrider frem, åbenbares stadig flere ligheder med en verdensberømt sexbombe: Marilyn Monroe, der døde 15 år før Candice blev født. Er der reinkarnation på spil?

Som det nok fremgår, er Poupoupidouet mordmysterium af de mere ambitiøse. Den kommer i mål med det meste og bruger også et par elegante filmiske greb i skildringen af den spooky kontakt mellem forfatteren og hans afdøde, men ingenlunde tavse muse.

Hvis David og hans sjælekvaler aldrig gør det indtryk, man fornemmer, filmmagerne sigtede efter, er der flere bipersoner til at holde interessen fanget — især en smækker goth-chick-receptionist, der ligner en femme fatale i begyndelsen af oplæringsfasen.

Poupoupidou. Instruktion: Gérald Hustache-Mathieu. Manuskript: Gérald Hustache-Mathieu og Juliette Sales. Fransk (Gloria og Vester Vov Vov i København)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her