Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Radiserne

Der er utroligt meget livsvisdom og menneskeklogskab at hente i Charles M. Schulz' tegneserie om Radiserne, der bestemt ikke kun er for børn — faktisk er de lige så meget for voksne
Kultur
3. november 2011

Der er utroligt meget livsvisdom og menneskeklogskab at hente i Charles M. Schulz' tegneserie om Radiserne, der bestemt ikke kun er for børn — faktisk er de lige så meget for voksne. Det samme gør sig gældende for de efterhånden mange timers tegnefilm med Schulz' elskede figurer — Søren Brun, hans hund, Nuser, Thomas, Nina, Trine, Rumle, Schrøder og alle de andre børn i tegnerens mikrokosmos — der er blevet lavet. For en gangs skyld er der nemlig tale om små filmatiseringer, som i både tegninger og indhold kan leve op til forlægget, formentlig fordi Schulz i et vist omfang også var involveret i produktionen af dem. Mange af tegnefilmene om Radiserne er udkommet på dvd i Danmark, og forleden kom endnu én, Radiserne: Lykken er når det er snevejr, der foregår ved vintertide og samler tre korte film med Radiserne, blandt andet Hun er en god skøjteløber, Søren Brun, hvor Trine træner til en skøjteopvisning med Nuser som træner. Det går naturligvis ikke helt, som det skal, og det er ret morsomt.

Radiserne: Lykken er når det er snevejr. Udgivet på dansk dvd af Scanbox

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her