Læsetid: 2 min.

Resonansen af hverdagens lyde

Vokalensemblet Ars Nova gav suveræne opførelser af krævende kormusik
16. november 2011

Der er flere gode grunde til at opsøge vokalensemblet Ars Nova. For det første befinder det sig i sin egen liga blandt professionelle kor herhjemme, for det andet er programlægningen opfindsom og pirrende for den nysgerrige korelsker, for det tredje ledes ensemblet af en af de bedste og mest erfarne, der kan opdrives på det internationale marked, Paul Hillier.

Programmenuen var ganske speciel søndag eftermiddag i den visuelt og akustisk vidunderlige Garnisons Kirke. Gadesange og gaderåb lød overskriften, og selv om ikke alle numrene faldt ind under den hat, var der i hvert fald tale om musik, der på den ene eller anden måde virkede som resonanser af lyde i by og natur.

Vokalensemblet gav som helhed en forførende performance, så meget mere imponerende fordi de tårnhøje ekspressive udfordringer vekslede fra værk til værk.

Adelsmærket er den på samme tid slanke, stærke og smidige ensembleklang med en usvigelig intonation, og hver enkelt af de 12 sangere tuner ind på en solistisk rolle med spindesiden som den mest overbevisende.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu