Læsetid: 2 min.

En velopdragen kurator

Kort sagt: Smuk, men bedre egnet til et dameblad under rubrikken: 'Disse er værd at lægge mærke til lige nu'
Kort sagt: Smuk, men bedre egnet til et dameblad under rubrikken: 'Disse er værd at lægge mærke til lige nu'
4. november 2011

Bedømmelse: 3/6

Bedømmelsen kort: Smuk, men bedre egnet til dameblad under rubrikken: »Disse er værd at lægge mærke til lige nu«.

For hvorfor vise en masse billeder vi allerede har set? Man tænker vel om et fotografisk center, der ligefrem bruger undertitlen 'Ny dansk fotografi', at de giver os noget nyt. Nu har de i stedet leveret en lidt overfladisk gennemsnitlig gennemgang af de danske fotokunstnere, man har set lidt til på det sidste.

Det er for eksempel Jacob Aue Sobol, der ligner Moriyama og Anders Petersen, der igen ligner Bruce Gilden, der er den allerbedste til at scanne sine billeder og skrue op for kontrasten.

Men det er populært med mørke billeder, og nu har Danmark også fået en, der tilmed har begået et mindeværdigt værk med sin bogudgivelse med en portrætserie af ekskæresten Sabine fra Grønland. Men den historie får vi ikke at se her, to billeder som vi kender, hurtigt videre, Sobol er på plakaten.

En af de helt store og allermest skampulede travere på Bredgades kunstscene er Nicolai Howalt og Trine Søndergaards jagtbilleder, der modsat hvad Fotografick Center måske tror, ikke bliver bedre desto flere gange, de bliver vist.

De er så konstruerede og ligegyldige, at de næsten har kitchværdi. Det er lugtfrit og lydefrit, som kunst skal være, når den skal kunne sælges.

Det bedste, Danmark har på fotoscenen lige nu, er heldigvis også med.

Myne Søe-Petersen, der i modsætning til visse andre selv får alle sine ideer, har fotograferet inderomslaget på en biblioteksbog. Det ligner en klar aftenhimmel. Og hun har fyldt en væg med foto af gamle negativer. Det er pudsigt, hvordan man kan fotografere tid — fra fastfrysning til fastfrysning.

Og her er et virkelig godt billede af Joakim Eskildsen af en lille flække med rygende skorstene. Og en bro af Ebbe Stub Wittrup, som vi godt nok har set 100 gange før, men her dog ledsages af en mystisk video af en kvinde og en ung mand på broen, der er en såkaldt djævlebro.

Det er en begynderudstilling. Hej du dér, der aldrig har set et kunstfotografi før, her er et par gode navne. Og en kuratorsikker titel Myter om den nære fremtid. Der er blevet trillet kurator-ært, da den titel blev udtænkt. Dygtig kurator, meget velopdragen.

Og ny dansk fotografi er også en undertitel, der bygger på en våd drøm om, at vi har et særkende. Det har vi bare ikke. I Finland har de Helsinki-skolen, hvor fotografien styres og promoveres med hård hånd. I Danmark har vi en masse fotografer, der rejser ud i verden og hiver inspiration med hjem. Og nu har vi så fået endnu en udstilling med de samme. Gad vide hvorfor?

'Myter om den nære fremtid' på Fotografisk Center, Pasteursvej 14, 1, Kbh. til den 20. november

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritiske, seriøse og troværdige.

Se om du er enig – første måned er gratis

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu