Læsetid: 3 min.

En egyptisk revolutions anatomi

I januar 2011 rejste den danske dokumentarist Omar Shargawi til Kairo for at optage en film om gadebørn. Men så brød revolutionen ud …
I januar 2011 rejste den danske dokumentarist Omar Shargawi til Kairo for at optage en film om gadebørn. Men så brød revolutionen ud …
7. december 2011

»The revolution will not be televised«.Sådan sang salig Gil Scott-Heron i 1970. Det var en anden tid, en anden verden, et andet mediebillede. Dengang var der den officielle historie, som blev formidlet via de statsautoriserede kanaler. Og over for den de talløse virkelighedsfragmenter, som folket bar imellem sig, men ingen kunne stykke sammen til et autoritativt modbillede.

I dag kan krige og revolutioner følges direkte på tv — inklusive gentagelser af de mest blodige detaljer i langsom gengivelse. Som regel er vinklingen og udsynet dog stadig dikteret af journalisternes begrænsede bevægelighed og mediernes dagsordener. Sådan var det imidlertid ikke for den dansk- palæstinensiske dokumentarist Omar Shargawi, da han under et besøg i Kairo i januar i år ved et tilfælde kom til at følge den gryende opstand mod Hosni Mubaraks regime fra første parket.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu