Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Happy Feet 2

Kultur
22. december 2011

Er man helt pjattet med talende, syngende og dansende pingviner af den computeranimerede art, er der muligvis idé i at se denne 3D-toer. Man får i al fald fornemmelsen af, at filmens skabere formoder, at Happy Feet-universet i sig selv er publikumsmadding nok. Det var det dog ikke for denne anmelder, der godt kunne have brugt noget så basalt som et plot — især fordi det selv for et miljøbevidst menneske er svært at investere følelser i pingviner. En gennemført dybfrossen ørkenvandring er der dog ikke tale om, da den tidligere Mad Max-instruktør (!) George Miller og co. frysedisker op med meget smukke billeder af det animerede Antarktis samt et par fængende musicalnumre. Og så er næsten alle filmens sjove replikker samlet i en sidehistorie om et viljestærkt og filosoferende krebsdyr, der næppe tilfældigt hedder Will. Will sætter spørgsmålstegn ved alt det, de andre i stimen tager for givet, og vil ikke længere finde sig i at være i fødekædens bund. Det rejser følgende spørgsmål: Hvis frøen Kermit vitterlig er kommunist, hvor på den politiske skala befinder krebsdyret Will sig så?

Happy Feet 2. Instruktion: George Miller. Manuskript: George Miller, Gary Eck, Warren Coleman og Paul Livingston. Australsk (86 biografer landet over den 25. december)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her