Læsetid: 2 min.

Hver dag sin røvtur

Nyt dansk forlag satser på glemte debutromaner. Der lægges godt ud med Charles Bukowskis skildring af sprittere, ludere og arbejdere; det fordrukne og marginaliserede USA
16. december 2011

Der findes vist nok en tysk udgivelse af Charles Bukowskis debutroman Post Office (1971), der indholdsmæssigt er anderledes end den amerikanske udgivelse og såmænd også end den danske version, Al magt til ekstrabudene, som første gang kom i 1981.

Forklaringen skulle være, at Bukowskis tyske forlag oversatte direkte efter det manuskript, forfatteren sendte dem straks efter at have sat sidste punktum, mens hans amerikanske redaktør dæmpede antallet af bandeord og strammede lidt op på grammatikken.

For Bukowski-aficionados ville det have været interessant med en oversættelse til dansk af denne tyske version. Men når nu ikke engang Barry Miles — i sin fremragende biografi Charles Bukowski (2005), hvori ovenstående står at læse — magter at undersøge, om den egentlig findes, ville være det være urimeligt at forlange, at det lille nystartede og uafhængige Løvens Forlag skulle have ressourcer til det.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu