Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Let’s Get Lost

Kultur
15. december 2011

14 år skulle der gå fra premieren, til Jonas Elmers fine, sort/hvide debutfilm, Let’s Get Lost (1997), kom på dvd, og det kun ved filmtidsskriftet Ekko og en Facebook-sides mellemkomst. Det skal de have ros for, ikke mindst fordi Elmers film er et af de første, ufortjent lidt oversete skvulp i den danske filmbølge, der siden ramte hele verden, og pegede frem mod den naturalisme og håndholdte nyrealisme, dogmefilmene dyrkede ihærdigt fra 1998. Let’s Get Lost handler om tre gamle venner, Steffen (Nicolaj Kopernikus), Mogens (Bjarne Henriksen) og Thomas (Troels Lyby), der lever af bistand og er gået i stå i deres liv, og om neurotiske Julie (Sidse Babett Knudsen), hvis stue på Nørrebro meget mod hendes vilje er blevet samlingssted for det uambitiøse trekløver og deres evindelige fodboldsnak. Filmen blev til i et tæt, improvisationsbåret samarbejde mellem instruktøren og de fire hovedrolleindehavere, der leverer ukunstlede, charmerende og troværdige præstationer, og den er også i dag et frisk, meget morsomt og autentisklydende portræt af fire yngre, forvirrede mennesker i storbyen. Se den og se den igen!

Let’s Get Lost. Instruktion og historie: Jonas Elmer. Udsendt på dansk dvd af Ekko og Nordisk Film med det seneste nummer af Ekko

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her