Læsetid: 4 min.

Livsgnister

Tre nye børnebøger af Tore Renberg, Anita Krumbach og Peter Adolphsen kredser alle om energierne i det grænsesprængende, det sorgfulde og det sære
2. december 2011

Tore Renberg (tekstforfatter) og Øyvind Torseter (illustrator) er et norsk makkerpar, som bl.a. laver billedbøger for børn. Tidligere på året udkom på dansk Giv den gas, Ine, som modtog det norske kulturministeriums pris for bedste billedbog i 2010 — og den efterfølges nu af He he, Hasse. Tilsammen to aldeles vidunderlige billedbøger om søskendeparret Ine og Hasse, som er to seje hverdagshelte med overskud, hittepåsomhed og erobrelyst i forhold til den verden, der omgiver dem.

Fortællingen i He he, Hasse handler i al sin enkelhed om, at de to søskende på en dag, hvor »det regner tusind kilometer i timen« beslutter, at de vil køre ud på marken på Hasses højtelskede traktor og sprænge en sten »der ligger i vejen for det hele« lige op i luften. Problemet er bare, at de mangler den afgørende stang dynamit, hvorfor de efter en indledende tissetur i det fri opsøger elgen, uglen og bjørnen, som alle henviser til grævlingen. Hele flokken opsøger det dagsure natdyr, som nølende udleverer en dynamitstang.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu