Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Blomsterbørns børn

Modsætninger fødes: Halvgamle hippiers værste mareridt må være, at deres barn bliver forgabt i Ronald Reagan. Just det overgår forældreparret i komedieserien Blomsterbørns børn (1982-1989), hvor rollen som den rebelske, men velklædte og businessmindede teenager Alex P...
Kultur
12. januar 2012

Modsætninger fødes: Halvgamle hippiers værste mareridt må være, at deres barn bliver forgabt i Ronald Reagan. Just det overgår forældreparret i komedieserien Blomsterbørns børn (1982-1989), hvor rollen som den rebelske, men velklædte og businessmindede teenager Alex P. Keaton blev Michael J. Fox’ store gennembrud. Serien holder et solidt replikniveau, giver et skægt, om end selvfølgelig simplificeret, indblik i tidsånden og nyder godt af Fox’ udstråling og charme. Dens humoristiske hovedtrick er de mange måder, hvorpå skråsikre Alex’ stokkonservative værdier frontalkolliderer med forældrenes venstrefløjsidealer, som var under pres i Reagans Amerika. Heller ikke de fuldvoksne blomsterbørns andet afkom, Mallory (spillet af Justine Bateman, der siden blev karriereoverhalet af lillebror Jason), fører ophavets livsfilosofi videre, men vier i stedet sine beskedne intellektuelle ressourcer til jagten på materialistiske goder. Mere held i sprøjten havde de dog tredje gang med den yngste datter Jennifer, som i højere grad slægter mor og far på mentalt. Amerikanske situationskomedier er som regel kommercielle snarere end kontroversielle, og måske for at gøre hippieforældrene spiselige for det brede publikum er serien — begyndende med den drivende sentimentale kendingssang — en fuldtonet fejring af det ægteskab, virkelighedens blomsterbørn ellers nærede nogen skepsis overfor. Samt et fiktivt vidnesbyrd om kernefamiliens rummelighed: Blod er i sidste ende tykkere end politiske overbevisninger.

Blomsterbørns børn. Første sæson er netop udkommet som dansk Region 2-dvd

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her