Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Cirkeline

Kultur
19. januar 2012

Der sidder et rundt, gult klistermærke med ’Atomkraft? Nej tak’ og ved siden af et postkort med Røde Mors logo. Der er stemningsfyldt nostalgi til de voksne på den nye Cirkeline-app, som kan downloades gratis til iPhone og iPad (ekstra indhold kan købes), men heldigvis også er et fantasifuldt todimensionalt legerum for de mindste. Med Cirkeline og vennerne Ingolf og Frederik kan man defilere rundt i tegnerens hus, lede efter ostebidder til altid sultne Ingolf, høre musiknumre fra tegnefilmene og spille det typisk tilstedeværende vendespil på apps til børn. Men Cirkeline-app’en gemmer på overraskende fine detaljer. I en ramme kan man tegne med blomster og på et postkort med en by by night kan man fremmane det fineste fyrværkeri. Og man kan lære at spille »Der bor en bager« på xylofon. For en gangs skyld var det ikke kun drengene på næsten tre og næsten seks, der sloges om spillet. Også den næsten 40-årige anmelder synes, det var lidt sjovt at putte Cirkeline i nattøj og ned i tændstikæsken og slukke stearinlyset. Vi testede på iPad, og Jannik Hastrups fine tegninger vil nok komme mindre til deres ret på en iPhone. Cirkeline som app er under alle omstændigheder en skøn tilføjelse til vores spilkatalog, der langt fra tilfredsstiller den næsten treårige, som er for stor til de fleste puslespil apps, men som på ingen måde kan styre de spil, storebror spiller, til sin (og forældrenes) frustration, så som racerbilspil. Adspurgt hvad vi skulle skrive i avisen, svarede han: »Mor, Cirkeline er sjov!« Pause. »Racerbilspillet er også sjovt!« »Hvad er så det sjoveste af dem?« »Racerbilspillet!«

Cirkeline kan downloades til iPhone og iPad via Apples App Store

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her