Læsetid: 3 min.

Mennesket er et slimproducerende væsen fuld af blod og lort og poesi

Olga Ravns debut ’Jeg æder mig selv om lyng’ er en ambitiøs og gennemarbejdet digtsamling, som vil ligge på natborde og i læsehuler længe
Olga Ravns debutdigsamling ’jeg æder mig selv som lyng’ har undertitlen ’pigeliv’ som en art reference til digterforgængeren Tove Ditlevsen. Men hos Ravn er forbindelsen mellem bevidsthed og krop mere udtalt – og ambivalent.

Olga Ravns debutdigsamling ’jeg æder mig selv som lyng’ har undertitlen ’pigeliv’ som en art reference til digterforgængeren Tove Ditlevsen. Men hos Ravn er forbindelsen mellem bevidsthed og krop mere udtalt – og ambivalent.

Sofie Amalie Klougart

17. januar 2012

En bog må gerne være smuk, være en genstand man har lyst til at holde i hånden, se og mærke på og folde flapperne ud på, for at følge illustrationerne helt ud til kanten. Sådan er Olga Ravns debutdigtsamling Jeg æder mig selv som lyng. På forsiden er en stor rødmende lyngplante, nej, ikke lyng, tang måske, nej en moderkage, eller en særlig rod. Et rodnet af årer, af forgreninger og alveolelignende knuder.

På flappen kommer man svaret nærmere, her ser man tre runde udsnit, tre brystvorter omkranset af lysende årer. Lyngplanten er et bryst, hvor mælkekirtlerne er fyldt med rødt voks, tegnet i 1840 af anatomen Sir Astley Cooper, som simpelthen kortlagde ’the Anatomy of the Breast’. På bagsiden finder man en collage af brystvorter, som han også katalogiserede, dog stoppede interessen ved kvinder over 24!

Jeg æder mig selv som lyng. Smager lyng godt? Man kunne godt drømme om det, for lyng lugter godt i sommerflimmervarme, tørt og fyldigt krat at bore hoved og krop ned i. Ligefrem at æde det, er noget af en mundfuld.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

tjae, muligvis burde man
( netop udenfor økonomiens områder )
i stedet satse på naturhistorisk udviklingslære og darwinisme som alternativer til astrologi