Læsetid: 1 min.

Den bestøvlede kat

Skaberne af Shrek har sat sig for at vride den sidste dråbe ud af konceptet. Den bestøvlede kat er en charmerende antihelt, især for de mindste børn, der vil nyde at identificere sig med en lille, modig sværdmester, der kæmper for at få accept i en verden af store mennesker...
2. februar 2012

Skaberne af Shrek har sat sig for at vride den sidste dråbe ud af konceptet. Den bestøvlede kat er en charmerende antihelt, især for de mindste børn, der vil nyde at identificere sig med en lille, modig sværdmester, der kæmper for at få accept i en verden af store mennesker. I Den bestøvlede kat udgøres denne verden af lillebyen San Ricardo i et feudalt Spanien, hvor vor hovedperson som barn knytter et nært venskab med Klumpe Dumpe, ægget fra børnerimet om Humpty Dumpty, som ikke hører til byens bedste børn. I sin drøm om at stjæle guldæg fra guldgåsen i kæmpernes land for enden af bønnestagen er ægget nemlig kommet på den forkerte side af loven. Og har narret sin heltemodige ven til at begå røveri i banken. Den bestøvlede kat er en pærevælling af eventyrreferencer, og dertil er tilsat rigelige mængder af hårbolle- og kattebakke-jokes.

Hvorfor slippe et indbringende koncept? Efter at have set Den bestøvlede kat kan man som anmelder komme på en del rimelige argumenter. Til børnene vil der til gengæld være godt med fis og ballade som for eksempel en danseduel med den filmens heltinde Kitty Fjøjlspote. Hvad de ikke ved, har de ikke ondt af.

Den bestøvlede kat. Instruktion: Chris Miller. Manuskript: Tom Wheeler. Amerikansk (Biografer over hele landet)

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu