Læsetid: 3 min.

Høflighed koster skam noget

Anna Grues nye noveller, ’De andre’, rammer plet i karakteristikken af det moderne liv som en myretue, hvor det er umuligt at undgå uønsket kontakt
10. februar 2012

Andre mennesker er tit irriterende. Ikke mindst i et moderne samfund, hvor sociale kompetencer er den virkelige superkapital. I nutidens menneskelige myretue kan man sjældent undgå at være ’på’ og stå til rådighed for kunder, naboer, teenagebørn og alle de andre, der mere eller mindre høfligt kræver opmærksomhed. Ikke at være villig til at stå til rådighed for andre, straks, er blevet en dødssynd.

Dette påtrængende emne har krimiforfatteren Anna Grue nu skrevet en træfsikker og helt krimifri novellesamling om. De andre er titlen, og som det hedder i bogen med et citat fra filosoffen Sartre, »Helvede er de andre«. Dem, der kræver service og stillingtagen, sniksnak, råd og dåd, men som slæber katastrofer i deres kølvand uden at ville det.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu