Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Med livet som indsats

Kultur
8. februar 2012

Nick Cassidy (Sam Worthington) tjekker ind på det fashionable Roosevelt Hotel, bestiller hummer med fritter, kradser et afskedsbrev ned på en serviet og klatrer ud på gesimsen på 21. etage. Mens newyorkerne stimler sammen, tilkaldes NYPD-forhandler Lydia Mercer (Elizabeth Banks), som er en erfaren kvinde og straks ser, at Nick reelt ikke har tænkt sig at springe.

’Det ultimative kup kræver den ultimative plan’, lyder en tagline for Med livet som indsats, Asger Leths første amerikanske spillefilm. Den ville passe bedre på Oceans Eleven, som forstod, at skal man iscenesætte et plausibelt kup hos en morderisk milliardær, bør man have en overbevisende plan. Især til ære for dagens veltrænede biografpublikum. Men hvor Steven Soderberghs genrepletskud tilegner to timer til det, figurerer det stærkt usandsynlige indbrud i forretningsmanden David Englanders (Ed Harris) boks, som én af mange handlingstråde. Og filmens taglinebliver en af talrige klicheer. Asger Leth viste med Haiti-dokumentaren Ghosts of Cité Soleilen evne til i at portrættere sine hovedpersoner med indlevelse og tryk på det emotionelle i sin visuelle storytelling.Det talent kommer ikke til sin ret i de endimensionale kupmagere, korrupte politifolk og psykopatiske rigmænd, der befolker Med livet som indsats.Her ses han i et mindre vellykket samarbejde med journalist og ghostwriterpå bl.a. O.J. Simpsons bog, Pablo F. Fenjves, der her har skrevet et ubehjælpsomt manuskript på ideen om manden på afsatsen. Resultatet er en hæsblæsende B-film.

Med livet som indsats. Instruktion: Asger Leth. Manuskript: Pablo F. Fenjves. Amerikansk (Biografer over hele Danmark)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her