Læsetid: 1 min.

The Debt

16. februar 2012

Det er synd, at denne begavede spændingsfilm ikke får dansk biografpremiere, ikke mindst fordi Jesper Christensen spiller den sadistiske nazilæge, hovedpersonerne er på jagt efter. I 1990’erne fejres tre tidligere Mossad-agenter, fordi de 30 år tidligere opsporede og likviderede nazilægen Dieter Vogel (Christensen), men alle tre plages de af minderne om en mission, der gik galt, hvorfor nazilægen slap væk. The Debt har to parallelle spor, og i det ene fortælles historien om missionen i Østberlin i 1960’erne, hvor de tre agenter (Jessica Chastain, Marton Csokas og Sam Worthington) fangede Vogel og forsøgte at få ham hjem til Israel. I det andet møder man de nu midaldrende eksagenter (Helen Mirren, Tom Wilkinson og Ciarán Hinds), der opdager, at Vogel stadig er i live — på et ukrainsk sindssygehospital — og truer med at fortælle sin historie til en journalist. The Debt er lige så meget et psykologisk drama som en thriller om forholdet mellem de tre meget forskellige agenter og Vogel, der er skiftevis er engleblid og djævleblændt. Spændende The Debt byder på flere moralske og menneskelige dilemmaer.

The Debt. Instruktion: John Madden. Instruktion: Matthew Vaughn, Jane Goldman og Peter Straughan. Britisk-amerikansk. Udgivet på dansk dvd og Blu-ray af Universal

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu