Læsetid: 6 min.

Alt er ved det gamle

Det er fortællingerne, der skaber myterne, og vi hopper stadig i med begge ben. Ebbe Stub Wittrup har skabt en interessant udstilling, der ikke mindst gør sig godt på Google bagefter
Det er fortællingerne, der skaber myterne, og vi hopper stadig i med begge ben. Ebbe Stub Wittrup har skabt en interessant udstilling, der ikke mindst gør sig godt på Google bagefter
17. februar 2012

Bedømmelse: 5/6

Folk var nogle lalleglade idioter engang. Troede på alt muligt mellem himmel og jord. Fra magiske huler til overnaturlige sten, mystiske indere og otte farver til personlighedstest af flere milliarder mennesker. Sådan er det heldigvis ikke længere ...

Overgaden sender os tilbage i tiden. Tre sort-hvide 16 mm film bliver vist i det første rum, de klimprer derudad uden anden lydside. Resten af etagen er også arrangeret som Nationalmuseet, i mørke med oplyste værker, gamle ting i fokus og en mystisk stemning. Værkerne står ligesom og venter på én. Først et tykt tov, der står oprejst, som et gammelt cirkustrick, og længere inde en stak amerikanske avisforsider fra 1800-tallet. Det er som om, der er stablet noget større på benene end blot en kunstudstilling. Det er som om, det lige så godt kunne være én selv, der er værket, som om man har sagt ja til at deltage i et videnskabeligt projekt om okkultisme uden at vide, hvori det videnskabelige består, og når man ankommer til laboratoriet og er blevet lukket ind af sekretæren i forkontoret, står man der i en mærkelig ny verden, uden at der er nogen, der umiddelbart giver sig til kende.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu