Læsetid: 1 min.

Guilty

8. marts 2012

Jeg havde ondt i maven, mens jeg så Vincent Garenqs virkelighedsbaserede drama Guilty, der tager udgangspunkt i en af ny fransk retshistories største skandaler – en skandale, der førte til revision af retssystemet – og handler om familier og mennesker, hvis tilværelser blev ødelagt af løgn og inkompetence. Philippe Torreton spiller advokaten Alain Marécaux, der måske nok arbejder for meget, men ellers lever et stille og lykkeligt liv sammen med sin kone og tre børn. En nat bliver han og konen arresteret – og børnene tvangsfjernet – fordi de mistænkes for seksuelt både at have udnyttet deres egne og andres børn. Det har de ikke, og det er begyndelsen på et forfærdeligt mareridt for Alain Marécaux, som gennem flere år i fængslet prøver at tage sit eget liv, sultestrejker og skriver breve til de franske myndigheder for at gøre opmærksom på sin uskyld. En god advokat står ham dog bi, og det ender med, at Marécaux og de mange andre mennesker, som pga. én skyldig kvindes løgn og en ung undersøgelsesdommers usunde ambitioner blev anklaget for pædofili, alle løslades. Og havde man ikke vidst det, ville filmen have været ubærlig. Philippe Torreton yder en formidabel indsats som en mand, der bliver frataget alt og knækker, og Vincent Garenq fortæller sin på én gang afdæmpede og sindsoprivende historie – baseret på en bog af Alain Marécaux – på en prunkløs, næsten dokumentarisk måde, hvilket kun gør de forfærdelige uretfærdigheder, Marécaux udsættes for, værre. Guilty er ikke en nem film at se, men den fortjener ikke desto mindre at blive set.

Guilty. Instruktion og manuskript: Vincent Garenq. Fransk (Cinemateket i København)

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu