Læsetid: 3 min.

Teater burde altid skrives i nutid

Det viser Mungo Park med deres overrumplende fortolkning af Helle Helles roman. Man griner, mens man langsomt tør op indeni. Ligesom Dorte fra Glumsø
10. marts 2012

»Nogle gange sker ting jo bare,« siger Dorte i Dette burde skrives i nutid. Nogle gange lykkes ting også bare. Det lykkes i hvert fald for Mungo Park Teater i Allerød at omdanne Helle Helles roman til en fængslende og lattermild og helt aldeles uimodståelig teaterforestilling.

Mens man smiler af 80’er-Dortes trængsler, mærker man samtidig den sovende fornemmelse i benene og i sjælen. For på scenen genopstår Helle Helles følelsespræcise fortælling om livet, når det ikke leves. Følelsesløsheden prikker, og undervejs begynder den at dunke, akkurat ligesom togene nede ved stationen i Glumsø. Og så begynder man som tilskuer at sætte pri-is på skuespillernes sjæ-æ-landske uyyyd-tale, for den kan da holde opvågningstilstanden en aaaa-nelse nede i tempo, så optøningen ikke resulterer i re-en eksplosion. Ja, den kan.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lige med nød og næppe udholdeligt med sjov scenografi og gode sangpræsentationer, men også gabende kedelig ind i mellem og dybt svært at finde rundt i hvem der er hvem, hvis man ikke har læst bogen. Hvis vi havde siddet nærmere ved udgangen - kunne vi godt have været fristet til at smutte før slutningen.
Nu er vi bestemt ikke Teatergænger normalt - er blevet skuffet for mange gange - men da vi havde vundet billetterne, skulle det prøves.
Men bestemt ikke nogen stor oplevelse og derfor er jeg temmelig forbløffet over at samtlige anmeldere landet rundt nærmest skamroser denne forestilling. Skal der virkelig ikke mere til??? Forstår godt at Politiken var lidt usikker på de faktiske oplysninger - det var vi bestemt også.

Frederik Eriksen

Tjah... Man bør vel kunne se en dramatisering af en bog uden at have læst bogen. (Dette er ment som en generel bemærkning - jeg har hverken læst eller set "Dette burde skrives i nutid".)