Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Warrior

Kultur
22. marts 2012

Rocky møder The Wrestler møder The Fighter i et mixed martial arts-miljø. Sådan kunne man godt beskrive amerikanske Gavin O’Connors Warrior, og det ville være ment som en udelt ros, for filmen er et overraskende godt og velspillet familiedrama. Det kan godt være, at den sidste time af filmen foregår til et MMA-stævne, hvor toptrænede mænd tæver hinanden gule og blå, men man hepper på hovedpersonerne, fordi man har lært dem at kende i løbet af den time, der indleder Warrior.

Nick Nolte spiller tørlagte Paddy, der i sine dage som fordrukken og voldelig familiefar havde held med at skubbe begge sine sønner, Brendan (Joel Edgerton) og Tommy (Tom Hardy), fra sig og fra hinanden. Nu opsøger Tommy ham for at blive til en MMA-turnering med en stor pengepræmie, som han har brug for. Der er mange ting på spil i Warrior, der kan læses som en kommentar til tidens økonomiske klima, men først og fremmest har Gavin O’Connor lavet et stærkt og medrivende portræt af to brødre, som pga. en ubrugelig faderfigur blev revet fra hinanden, og som kun måske kan finde sammen igen.

Warrior. Instruktion: Gavin O’Connor. Manuskript: Gavin O’Connor, Anthony Tambakis og Cliff Dorfman. Udgivet på dansk dvd og Blu-ray af SF Film

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her