Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Battleship

Kultur
12. april 2012

Denne science fiction-actionfilm er uden sjæl og nerve, men ikke helt uden humor. For eksempel spilles hovedrollen af en gut med efternavnet Kitsch. Mr. Kitsch lægger sin samlebåndsagtige handsomeness og næsten gennemsigtige tilstedeværelse på et lærred bag rollen som en impulsiv fløs, der må forvandle sig til en disciplineret mand – med hvilket filmen mener en rank søværnskriger. Belejligt nok for dette reaktionære selvrealiseringsprojekt bliver Jorden invaderet af ondsindede rumvæsener.

Selv om Battleship ikke er lavet af det notorisk militærbegejstrede instruktør-producerpar Michael Bay og Jerry Bruckheimer, er den i høj grad holdt i deres ånd. Faktisk ligner den et sammenkog af destruktionsorgier som Armageddon, Pearl Harbor, Transformers m.fl., og på replikplanet er der heller ikke megen originalitet at spore: »This is not good«, »I did not sign up for this shit«, osv.

Hen imod slutningen er det dog, som om Battleship flirter med tanken om at springe ud som absurd komedie, en udvikling, man hilser velkommen. Om ikke andet tilfører Tadanobu Asano og sangerinden Rihanna lidt hårdt tiltrængt karisma i deres respektive biroller, og især sidstnævnte ser rent ud sagt nydelig ud i uniform.

Men helhedsindtrykket er en højtek-nologisk mastodont af en formularfilm med minimal appel til intelligente livsformer. Det anbefales at opfatte hele baduljen som en meget dyr og special effect-tung joke.

Battleship. Instruktion: Peter Berg. Manuskript: Jon Hoeber og Erich Hoeber. Amerikansk (CinemaxX og Palads i København samt en lang række biografer i provinsen)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her