Læsetid: 4 min.

Mand for en menses

Og kvinde for en digtsamling, der hvirvler suverænt derudaf. Mette Moestrups nye bog blander kønskritik, kærlighed, sprogleg, koncept og rytmesans på vilde, forvirrende måder
Og kvinde for en digtsamling, der hvirvler suverænt derudaf. Mette Moestrups nye bog blander kønskritik, kærlighed, sprogleg, koncept og rytmesans på vilde, forvirrende måder
27. april 2012

Ikke at bogen ikke er flot, men det føles forkert, når Gyldendal udgiver Mette Moestrups nye digtsamling som en statelig, sort hardback. For digtene selv sprutter og stritter og spyr om sig i stadigt skiftende tonefald. Og med stadigt skiftende former. Så er de slanke skulpturer, så breder de sig over siderne, så får de tabellens form, så er de konceptuelle øvelser, så indarbejder de fremmed tekst, så fungerer de via bastante gentagelser, så triller de med en virtuositet ikke ulig barndommens tungebrækkende remser. Bispens gipsgebis, stakit stativ kasket, den slags.

Alt det er der alt muligt godt at sige om – undervejs er der nogle af Moestrups bedste digte til dato, så er det sagt – men der er ikke meget klassisk ro over Dø, løgn, dø. Der er ikke meget digtningens tyste stilhed. Lad os fortsætte listen:

Så handler digtene om magt og køn og identitet – det gør mange af dem faktisk, det løber som en rød tråd gennem virvaret – ved at handle om egyptiske statuer på skødet af Hitler. Eller om Sapfo, europæisk litteraturs første kvinde, for havde hun faktisk en datter? Kan man skrive hendes biografi? Kan man fjotte, mens man gør det?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu