Læsetid: 4 min.

Det orgastiske mørke i Nordvest

Skrig, guitarflæns, trommetæv og dødsfetich. Den ekstreme subgenre black metal udviste stor mangfoldighed, ekstatisk stormstyrke og dansk vitalitet under festivalen Kaldet fra Dybet på spillestedet Dødsmaskinen
Solbrud leverede lørdag et vildt fygende sæt, der betonede følelse frem for kompleksitet med enkelt melodisk forførende sange. Og forsanger Ole Luk mindede mest af alt om en langhåret Thom Yorke med en særlig desperat asfalt over stemmelæberne.

Solbrud leverede lørdag et vildt fygende sæt, der betonede følelse frem for kompleksitet med enkelt melodisk forførende sange. Og forsanger Ole Luk mindede mest af alt om en langhåret Thom Yorke med en særlig desperat asfalt over stemmelæberne.

Tine Sletting

23. april 2012

»Black metal er ved at blive trendy. Men jeg tror ikke, folk lytter til det, som jeg gør. Det første, jeg gør, når jeg står op om morgenen, er at lytte til black metal,« lyder det uden for Dødsmaskinen fra en af de disciple, der – uanset genre – har det med at føle et ejerskab i forhold til den musik, de elsker. Det ejerskab var til gengæld ikke truet indenfor, hvor der aldrig blev helt fyldt i det ellers ret lille spillested ved siden af Ungdomshusets hovedbygning.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

olivier goulin

Er der generelt en mørk afsindig, ekstrem, grænseroverskridende og rabiat side af det ellers så sindige Norge?

/O

Maiken Guttorm

Er det simpelthen slet ikke muligt at slippe for referencer til ham idioten i bare én artikel der perifert berører Norge, Goulin?

Der er en mørk, afsindig, grænseoverskridende og rabiat side gemt i de fleste mennesker. Det der ofte adskiller folk fra blackmetal-scenen, er at de erkender den og bruger den kreativt uden omsvøb.

Ellers glimrende dækning af både blackmetal og Dortheavej, Ralf Christensen. Tip of the hat.