Læsetid: 3 min.

Da sandheden ramte Aarhus

Ibsens ’Gengangere’ får fornyet oprigtighed i den følelsestroværdige opsætning på Aarhus Teater. Ikke mindst takket være spontaniteten hos Thomas Levin, der spiller den dødsmærkede søn over for Inge Sofie Skovbos raffinerede fru Alving
Thomas Levin har en følelsesladet umiddelbarhed som Osvald i ’Gengangere’, så man mærker, hvilken kraft Ibsens stykke også har haft for 120 år siden, da ingen teaterdirektør turde binde an med det: En afslørende sandhedskraft.

Thomas Levin har en følelsesladet umiddelbarhed som Osvald i ’Gengangere’, så man mærker, hvilken kraft Ibsens stykke også har haft for 120 år siden, da ingen teaterdirektør turde binde an med det: En afslørende sandhedskraft.

Rasmus Baaner

25. april 2012

Endelig en Ibsen, der lykkes. Aarhus Teaters fortolkning af Gengangere er ramt så præcist i balancen mellem kølig tanke og flammende følelse, at man som tilskuer næsten ikke kan holde ud, at forestillingen flyver så ubønhørligt frem mod slutningen. Fem kvarter. Så er dramaet om gentagelsens forbandelse forbi.

Det Kongelige Teater spillede denne vinter Gengangere i en opsætning af tyskeren Michael Thalheimer. Her var der regn og stilisering, men hverken Gud eller kærlighed. På Aarhus Teater er Gengangere iscenesat af ireren Mick Gordon, men her siler regnen ned uden for vinduerne, så personerne kan blive indenfor og tale sammen i sofaen, mens kærligheden blusser. Akkurat sådan som de gør det hos Ibsen.

Ægthed i seler

Inge Sofie Skovbo hersker over scenen som en intellektuel fru Alving. Hendes glæde over den hjemvendte søn er boblende. Hun er fuldkommen forelsket i sin egen søn, og når man ser Thomas Levin træde ind og kindkysse hende, så forstår man hende godt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu