Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Titanic

Til alle, der ikke siden har smidt deres fedtede tudehjerte i ishavet, anbefales James Camerons ’Titanic’ – nu i 3D
Til alle, der ikke siden har smidt deres fedtede tudehjerte i ishavet, anbefales James Camerons ’Titanic’ – nu i 3D
Kultur
4. april 2012

Jeg har ikke tænkt mig at undskylde det her (jo lidt, for det er mit, ahem, job, men): Mine tårekanaler blev malket til Titanic. I 3D. Midt i filmen. Der, hvor strygertruppen spiller Nærmere Gud til dig. Akkurat samme sted, som jeg knækkede første (og anden) gang i 1997 i Herning Bio over altings uretfærdighed.

Mange tusind sete film og en fjollet ny teknologi senere bliver mine 3D-briller klamme af dug. Ligesom ruden i den der bil, hvor hutler-Jack og førsteklasses-Rose udligner deres klasseskel med kopulerende skælv.

James Camerons Titanic er det mest effektivt storladne mammutværk fra 1990’ernes Hollywood-maskine og oplagt til effektkneppende 3D-teknologi anno 2012 (i øvrigt 100-året for Titanics forlis). For Titanic ER en Titanic: Skamløst promoveret og voluminøst produceret. Pløret til i romantik (Celine Dion!). Vi får følelser stukket i hjertet med smækkende lydeffekter og ikke underlægnings-, men overlægningsmusik: NU er vi bange. NU drukner vi. Og HVORFOR (samfundskritik!) vender redningsbådene ikke tilbage?

Rammefortællingen om vraggods-jægerne er plat. 101-årige Rose er en selvretfærdig gimpe. Men det er gennem hendes patosfilter, at katastrofen udlægges, og det gøres den mesterligt effektivt. Til alle, der ikke siden har smidt deres fedtede tudehjerte i ishavet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Kan anbefale Linda Koldaus bog:
Titanic
Das Schiff, der Untergang, die Legenden,

http://www.chbeck.de/Koldau-Maria-Titanic/productview.aspx?product=8624587

Niels Engelsted

Episk historie, fantastisk film, endnu bedre i 3D.

Også værd at tænke over her i 100-året, fordi vi allesammen faktisk ser ud til at være ombord på et stærkt klassedelt Titanic med kurs mod isbjerget.