Læsetid: 4 min.

De dømte en tennisspiller ude

Idrætshistorie, seksualpolitik og arkitektur flyder forbilledligt sammen i unik udgivelse om tennisspilleren Leif Rovsings kamp mod systemet
Idrætshistorie, seksualpolitik og arkitektur flyder forbilledligt sammen i unik udgivelse om tennisspilleren Leif Rovsings kamp mod systemet
9. maj 2012

Nogle vil måske huske, hvordan Dansk Boldspil-Union for et par år tilbage forvildede sig ud i lidt af et stormvejr, da emnet ’bøsser i fodbold’ pludselig kom på dagsordenen. Anledningen var en selvbiografi skrevet af en superligamålmand, som spyede det ene mere homofobiske udsagn af sted efter det andet. DBU afviste i den forbindelse, at der skulle være problemer med diskrimination af bøsser i fodboldmiljøet. Det var hverken brug for at undersøge det nærmere eller sætte gang i kampagner for at gøre omklædningsrummene mere rummelige, forklarede unionens kommunikationschef, Lars Berendt, der i stedet advarede seksuelle minoriteter mod, at »reklamere med sin seksualitet«, fordi »i en baderumssituation kan der være nogle fra majoriteten, der føler sig utrygge«.

Det var ikke så heldigt. Men historien kan være med til at svare på det afsluttende spørgsmål i René Kurals fantastiske bog Out! – Om Dansk Tennis Club og Tennisspilleren Leif Rovsing. Spørgsmålet lyder:

»Har vi lært noget?«

Har vi lært noget af Rovsings historie? Her er den i kort form:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu