Læsetid: 5 min.

Krigsbørn og sandkasseunger

Børneteaterfestivalen i Ringsted bød på teenageteater, der både var barsk og sørgeligt. Men også muntert og fredfyldt babyteater, der var wellness for sjælen. Også for de voksne
Barnets oplevelse af krigen var et genopdukkende tema på Børneteaterfestivalen i Ringsted. Her er det Casper Sloth som bange dreng på en børnehjemsseng i den jødiske ghetto i Warszawa i forestillingen’Chlodna--gaden 33’ med Teatret Fair Play.

Barnets oplevelse af krigen var et genopdukkende tema på Børneteaterfestivalen i Ringsted. Her er det Casper Sloth som bange dreng på en børnehjemsseng i den jødiske ghetto i Warszawa i forestillingen’Chlodna--gaden 33’ med Teatret Fair Play.

David Trood

2. maj 2012

Rundkørslerne i Ringsted så anderledes ud i sidste uge. Da myldrede eksotiske teaterbiler og teaterblaffere rundt i byen, da den årlige børneteaterfestival invaderede byen med sine 186 forskellige forestillinger i haller og på skoler – og sågar i tomme butikslokaler i den store outlet ved McDonald’s.

I weekenden var der 30.000 billetter i omløb ’for alle fra -99 år’, som man siger i denne branche. Efter mit personlige zig-zag-løb mellem 20 af forårets nye teatertitler drister jeg mig her til et bud på et billede af dansk børneteater netop nu.

Børneteatret er optaget af krigen. Ikke krigen i Afghanistan, men Anden Verdenskrig. Altså den krig, som bedsteforældrene stadig snakker om, men som glider længere og længere væk. Hele tre vellykkede krigsforestillinger viser i hvert fald insisterende teater, der inviterer børnene til at identificere sig med børnene under krigen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu