Læsetid: 4 min.

Da sex, penge og brøleaber indtog Centre Court

Tennis: Der var engang, lige efter autoriteternes fald, da tennissporten flød over med fester og stoffer, rebelske baghåndsslag og flamboyante personligheder. Ny bog bringer liv til den ’gyldne æra’
/h4> I ’Spændt op’ er tiden skruet over 30 år tilbage, til dengang tennis blev professionaliseret. Det er egentlig ikke nogen særlig god bog. Den er rodet, men hvert enkelt kapitel er en lille velresearchet, gennemskrevet godbid.

/h4> I ’Spændt op’ er tiden skruet over 30 år tilbage, til dengang tennis blev professionaliseret. Det er egentlig ikke nogen særlig god bog. Den er rodet, men hvert enkelt kapitel er en lille velresearchet, gennemskrevet godbid.

fra bogen

25. maj 2012

På søndag indleder tennisspilleren Li Na sit titelforsvar ved de åbne franske mesterskaber i Paris. Kineseren vandt den prestigefyldte grand slam-turnering i 2011 og er blandt favoritterne til at gøre det igen i år. Hjemme i Beijing, inde i det topmoderne indkøbscenter The Place, er man i gang med at anlægge en tennisbane af rødt grus, sætte storskærme op og bygge små parisiske boder, så de handlende kan følge turneringen i den rette stemning. I Tunesien samler opmærksomheden sig om 17-årige Ons Jabeur, stortalentet, der sidste år vandt juniorturneringen i Paris og som belønning nu er blevet inviteret ind i de voksnes rækker. Intet sted er forventningerne dog højere end i Hviderusland, hvor der heppes på den for tiden suveræne verdensetter, Victoria Azarenka.

Jo, professionel tennis er – ligesom så meget andet – blevet en globaliseret størrelse de senere år. Pludselig er der dukket en mastersturnering op i Shanghai. Pludselig bliver kvindernes sæsonfinale afholdt i Istanbul. Pludselig pumper Kasakhstan enorme mængder penge i deres tennisforbund for at komme op blandt de allerbedste.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu