Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

The Rum Diary

Johnny Depp har hovedrollen i Bruce Robinsons filmatisering af Hunter S. Thompsons The Rum Diary, en roman, den amerikanske journalist, forfatter og hellraiser skrev som ganske ung...
Kultur
10. maj 2012

Johnny Depp har hovedrollen i Bruce Robinsons filmatisering af Hunter S. Thompsons The Rum Diary, en roman, den amerikanske journalist, forfatter og hellraiser skrev som ganske ung. Historien er semiselvbiografisk og handler om journalisten Paul Kemp (Depp), der i 1950’erne rejser til Puerto Rico for at skrive for en lokal, engelsksproget avis. Snart er Kemp lige så alkoholiseret som sine kolleger, men han kommer på sporet af forretningsmænd og politikeres plan om at forvandle det mere eller mindre uberørte paradis til et lukrativt feriemål med hoteller og kasinoer. Det gør Kemp vred, og det er således her, at hans politiske engagement og indignation fødes – de selvsamme følelser, Hunter S. Thompson skrev på i det meste af sit liv.

The Rum Diary er ikke nogen ubetinget vellykket film; dertil er den for rodet skruet sammen. Men britiske Bruce Robinson – der i 1987 instruerede kultklassikeren Withnail & I og ikke har instrueret en film siden 1992 – og Johnny Depp, der har produceret filmen og hyret Robinson, formår alligevel at give filmen noget af det anarki, den paranoide energi og uforudsigelighed og det paradoksale klarsyn, som Thompsons bedste arbejder rummer. Kedelig er den i hvert fald ikke.

The Rum Diary. Instruktion og manuskript: Bruce Robinson. Udgivet på dansk dvd og Blu-ray af SF Film

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her