Læsetid: 5 min.

Bag bjergene er der bjerge

’Det er nok for sent at blive et bedre menneske,’ indrømmer Jørgen Leth, der fylder 75 i dag. Men det var åbenbart ikke for sent at skrive en o.k. bog
Ifølge Jørgen Leth må man ’skrive så nøjagtigt og detaljeret som muligt om de ting, man kan se med egne øjne. Se. Lugte. Høre. Og absolut ikke om noget, man bare mener. I det hele taget skal man undgå at skrive meninger’.

Ifølge Jørgen Leth må man ’skrive så nøjagtigt og detaljeret som muligt om de ting, man kan se med egne øjne. Se. Lugte. Høre. Og absolut ikke om noget, man bare mener. I det hele taget skal man undgå at skrive meninger’.

Kåre Viemose

14. juni 2012

Med Jørgen Leths tredje erindringsbog er afstanden fra skrivende stund til stoffet, der bearbejdes, skrumpet mest muligt ind. Ja, faktisk rækker bogen hovedsagelig kun hen over årene 2010 og 2011, der til gengæld for dens forfatter har været skæbnetyngede, nærmest som et katastrofens ÅR NUL efterfulgt af et ÅR ET: de nye begyndelsers tid. Et hus er mere end en ting begynder den dag januar 2010, da Haiti gennemrystedes af jordskælv. Husene styrtede sammen, mange tusinder blev dræbt, og hundredtusinder lå i de følgende uger om natten i interimistiske lejre. Forfatteren oplevede katastrofen på nærmeste hold og var faktisk heldig at slippe helskindet ned fra øverste etage i sit hus nær kysten i Jacmel. »Monsieur Jorgen er en god kristen,« forklarer hans kok Madame Annette.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer