Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Fuglejagten

Kultur
7. juni 2012

Victor (Oliver Methling Søndergaard) er vild med fugle og skal på fuglekigger-weekend med sin far, Jesper (Lars Brygmann). Victors hans forældre er dog ved at gå fra hinanden, og faren er i dårligt humør og drikker for meget. Det kaster en skygge over den ellers fornøjelige weekend, hvor Victor skal deltage i konkurrencen om at blive årets Fuglekonge, dvs. den af de deltagende børn, som får taget et billede af den sjældneste fugl.

Det hjælper ikke på humøret, at Victors værste konkurrent, Daniel (Georg Hvidtfeldt Treschow) – hvis far (Jesper Asholt) i øvrigt er kæreste med Victors mor – trods et brækket ben dukker op for at vinde sit fjerde trofæ.

Med Fuglejagten har Christian Dyekjær lavet en fin, opbyggelig og underholdende lille film om voksne, der opfører sig barnligt, og børn, som ikke får lov til at være børn. Ikke alle de unge skuespillere er lige gode, og en sidehistorie med en pige, der først kaster sin kærlighed på Victor og siden på Daniel, fungerer ikke. Men at historien er placeret i et miljø af fanatiske fuglekiggere, gør kun filmen sjovere, og ikke mindst Nicolas Bro og Asholt er lige i øjet som et par af de største og skøreste entusiaster, for hvem synet af en sjælden fugl er selve meningen med livet.

Fuglejagten. Instruktion: Christian Dyekjær. Manuskript: Christian Dyekjær og Mette Damgaard Sørensen. Dansk (Biografer landet over)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her