Læsetid: 5 min.

Mellem-multi-kulti er det nye lysebrun

Der mangler kun flere billeder af Pia Kjærsgaard, før alle fordomme bliver indfriet. Mere interessant er det dog, at udstillingens kunstnere og Kjærsgaard tydeligvis deler kultursyn
Der mangler kun flere billeder af Pia Kjærsgaard, før alle fordomme bliver indfriet. Mere interessant er det dog, at udstillingens kunstnere og Kjærsgaard tydeligvis deler kultursyn
22. juni 2012

Bedømmelse: 3/6

Den typiske fordom mod kunstnere er, at de er en flok naive multikulturalister. Den fordom slår Bag Facaden – billeder fra hverdagens Danmark ikke ihjel. Kunstnere vil gerne se det gode i alle, påpege det absurde i det bestående, og så betragter de i den grad kultur som noget, der skal hyldes, bevares og som det, der definerer os, på godt, vel at mærke, bestemt ikke på ondt.

Jacob Ehrbahn har taget en række reportagefotos af forskellige kulturer, vilde FCK-fans med bare overkroppe i en rus over en scoring, en kvinde med barnevogn, der behændigt styrer udenom en hjemløs på Nørrebro, en besætter foran en brandbil omgivet af flammer, Pia Kjærsgaard til landsmøde med et band bestående af en sort mand og en latinamerikansk kvinde bag sig, en soldat med kunstige ben, der får en trøstende hånd på skulderen af en overordnet ved en begravelse og endelig en festende nøgen mand i en hærget teltby på Roskilde Festivalens sidste dag.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Søren Kristensen

Troede først det var et "rigtigt" foto-remake og ikke sådan noget klippeklistere noget. Nå, men bortset fra det, så kan billedet såmænd godt afspejle en helt normal fødselsdag, måske i Hellerup - i hvert fald et sted, hvor der er plads i haven og hvor alle har lyst til at drikke champagne - og skåle. Det kunne også være et reklamebureau, med adgang til en gårdhave i Indre By, som fejrer en veloverstået kampagne. Mulighederne er sådan set uendelige.