Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Monty Python og de skøre riddere

Kultur
21. juni 2012

Det britiske humorfænomen Monty Pythons værker kan man gense i én uendelighed, i hvert fald hvis man er fan – og ikke mindst filmene i de specialudgaver, der er blevet udgivet på dvd og nu også Blu-ray, og hvor man bliver taget med langt om bag kameraet. Monty Python og de skøre riddere (1974), en skør og gennemført respektløs genfortælling af historien om kong Arthur, er for nylig blevet udsendt på Blu-ray, og de mest dedikerede og avancerede pythonikere kan samtidig investere i en app – et lille program – til Apples tablet, iPad’en, og på den måde få højnet oplevelsen af film og ekstramateriale. Noget af materialet i app’en findes også på Blu-ray’en, men via app’en har man mulighed for, mens man ser filmen, at følge med i manuskriptet, se fraklip fra filmen og nye videofilmede besøg på steder, hvor den er optaget. Man kan læse med i den dagbog, Michael Palin førte under optagelserne, og endda få et overblik over, hvilke scener der blev optaget hvilke dage og med hvilken optik på kameraet. Man kan endda styre Blu-ray’ens afspilning fra sin iPad og app’en. Ja, det er for Python-fans af de mest hengivne, og er man det, bliver man ikke skuffet.

Monty Python og de skøre riddere. Udgivet på dansk Blu-ray af Sony. App’en kan købes i iTunes Store

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her