Læsetid: 5 min.

Buen spændt til bristepunktet

Dagen før affyring er Dyrskuepladsen forræderisk rolig. Alt og alle klargøres til fire dages overflod, overforbrug, overstyring. Men allerede inden det går løs kan man høre fremragende – især dansk – musik
Rapperen Kesi fik publikum til at råbe på løsladelse af hans fængslede homies, da han onsdag optrådte på Apollo-scenen.

Rapperen Kesi fik publikum til at råbe på løsladelse af hans fængslede homies, da han onsdag optrådte på Apollo-scenen.

Torkil Adsersen

6. juli 2012

Det er en bue, der spændes hårdere og hårdere. I et mageligt, men ufravigeligt tempo. Den armerede mandskabsvogn i sarte farver og leopardpletter står ubesteget hen. Apollos rumhjelm er tom. De orange pissoirkummer påspændt træerne er ikke sluttet til og ligner lommeudgaver af Christos installationskunst.

En lift sover med hovedet i gruset. Et siddeareal er ved at få sit første lag maling.

Alt ånder – forræderisk – fred og ro. Alt klargøres til affyring, alt galvaniseres, opvarmes og fintunes. Kroppe, scener, barer, munde, levere og nyrer, mixerpulte, lydsystemer, scenelys, øjne og ører.

Det er onsdag, dagen før det store brag, når portene ind til Roskildes festivalområde slås på vid gab. Men musikken gjalder allerede over den del af Dyrskupladsen, der er åben og hvor to af festivalens scener er i spil – og har været det siden søndag. Og hvor niveauet er enestående højt. Ja, flere bands alene denne onsdag er i denne anmelders ører mere eller mindre klar til at spille under selve hovedprogrammet fra torsdag til søndag.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer