Anmeldelse
Læsetid: 2 min.

Ideen har fået krampe

Over for Carlsberggrunden er der en lille butik med et stort vindue ud til gaden. Her har Jacob Borges installeret en kørestol med en kikkert på sædet og en gang splat på vinduet, som om nogen forarget har kastet en milkshake efter lureren...
Kultur
17. august 2012
Over for Carlsberggrunden er der en lille butik med et stort vindue ud til gaden. Her har Jacob Borges installeret en kørestol med en kikkert på sædet og en gang splat på vinduet, som om nogen forarget har kastet en milkshake efter lureren...

Ideen har fået krampe

Over for Carlsberggrunden er der en lille butik med et stort vindue ud til gaden. Her har Jacob Borges installeret en kørestol med en kikkert på sædet og en gang splat på vinduet, som om nogen forarget har kastet en milkshake efter lureren. Værket hedder It had to be murder og er opkaldt efter den bog, der blev til Hitchcocks film Skjulte Øjne fra 1954, hvor en fotograf sidder med et brækket ben og en kikkert og udspionerer sine naboer fra sin lejlighed. Fotografen afslørede en morder, og Borges prøver at rime på filmen ved at antyde, at der er noget at afsløre på grunden overfor, hvor en række kunstinstitutioner i de sidste par år er rykket ind. Der er helt sikkert masser at kigge på, men sjældent er det sagt mindre elegant. Borges idé falder tungt og pinligt til jorden, og muligvis er det også derfor, at lureren er flygtet fra sin kørestol.

 

It had to be Murder – Jacob Borges i NLHspace, Vester Fælledvej 63, København til den 31. august

Sidste nyt

Et af de steder, samtidskunsten er allermest cool, er på Toves Galleri, et kunstnerdrevet udstillingssted, der sjældent kuraterer efter temaer, tendenser eller andre kedelige ideer, men hellere bare lader sig selv og hinanden fylde stedet med alt godt fra værkstedet.

Sandra Vaka Olsen har hængt de mest vidunderlige ørepropsbilleder, hvor hun arrangerer ørepropper bag hullet glas. Uffe Holm har også virkelig været heldig med værket The Onion Metaphor Explained to an Asperger, hvor han med fundet af et halvt ryatæppe (!!) har kunnet installere det sammen med et strudseæg, der ligger lag på lag i toppen af en vase.

Hannah Heilmann har været en tur i Milano for at få trykt et par filmstills med to mandlige badescener på silke. Det er blevet både lækkert og ret mystisk. Fabio er cool, men Teit roder underligt rundt med ryggen halvt til kameraet.

_Un_Curate_Able i Toves Galleri, Vesterbrogade 97, København til den 2. september.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her