Anmeldelse
Læsetid: 2 min.

Kunstanmeldelser

Kultur
24. august 2012

Pop den selv

2 stjerner

Wooloo er Nik og Jay versionen af Superflex. Superpolitiske, poppede i en grad hvor man får halsbrand, og lette at synge med på. Deres bidrag til Copenhagen Art Festival er en slikautomat i kæmpestørrelse, opstillet på Kgs. Nytorv, men med den bette detalje, at slikket man kan købe for en tyver, indeholder hår fra personer der har tjent formuer på finanskrisen.

Der er mange ting der ikke helt rimer. For det første virker det som om værket er fem år for sent på den. Hvordan kan nogen i 2012 mene at finanskrisen eller kapitalismen som samfundsmodel mangler opmærksomhed?! Man har ikke talt om andet i fem år. For det andet er det kvalmende politisk korrekt og alt for banalt at dele finanskrisen op i helte og skurke på den måde, som om der sad ti onde mennesker og lirkede pengene op af vores andres lommer, var problemet ikke snarere at alle os fattigrøve mistede nogle penge vi troede vi havde. For det tredje er det jo ikke just et elegant greb. Hår i slik. Føj. Men gangbang-originalt, det må man give dem. Man håber ikke at andre har gjort det før. For det fjerde, så var der hverken slik eller hår i den plastikbold som undertegnede anmelder trak i automaten, der var bare et stykke tørt brød pakket ind i stanniol, der dog efter at være blevet knust og studeret på et lysbord indeholdt én skægstub på cirka én millimeter. For det femte, så er byen ikke stor nok til to skulpturer der skal tvinge os til at ‘zinke...’

Wooloo, Bonus Balls på Kgs. Nytorv mellem Strøget og Magasin til den 15. november.

 

Søde spøgelser

4 stjerner

De skal flytte fra deres lejlighed på mandag, men laver lige et galleri i ugen op til som de propper med kunst af ret høj klasse fra kunstnere de har mødt i ind og udland. Her er et værk af tyske Dirk Wackerfuss der kunne blive til hipsternes udgave af PIK-fænomenet. Wackerfuss fotograferer sit ansigt spejlet i forskellige situationer i butiksvinduer og lignende. Det er sjovt. Det er et kamera på mavsen, en lommelygte i bøtten og så ellers afsted. Hans hoved kan ses på en zebra, Jesus, en statue osv.

Salomeh Grace har lavet en energisk film om at stå i køkkenet. Danilo Stankovic har lagt et hvepsebo på en hylde under en mystisk cirkel og en russisk præst. Telefon til Chefen viser et fascinerende arkiv og Johan Rosenmunthe springer ud som spændende kunstner med fem sjældent gode billeder af sten.

Vi krydser fingre for at Kristina Bengtsson og Kevin Malcolm også snart skal flytte fra deres næste lejlighed.

Hour Projects presents: Living with Ghosts, Istedgade 92, 1 th, hver dag fra 12 – 17 til den 25. august.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Mener denne anmelder virkelig at han har hørt nok om finanskrisen?! Er det begyndt at blive kedeligt? Lille pus dog.

Sidst jeg tjekkede fik Peter Straarup stadig 10.000 kr. i daglig (!!!) livslang pension fra en bank, de danske skatteydere har reddet. Så vidt jeg ved, er der stadig absolut ingen af de finansielle forbrydere, der har stået for retten.

Måske anmelderen skulle tage en snak med sine tidligere kollegaer på EB? De er virker heldigvis stadig interesserede i virkeligheden

Wooloo (Martin Rosengaard & Sixten Kai Nielsen)

Nik og Jay er lige i øjet. Vi har hørt det før, så der må være noget om det. Til gengæld er du galt på den med din teori.

Inden for kannibalistisk praksis skelner man netop ikke mellem gode og onde, som du fejlagtigt beskriver værkets proces. Man spiser den anden for at optage dennes styrke i sig. For at blive én.

I forhold til kvantiteten af hår i kuglerne, er der en naturlig forklaring: Det har været ekstremt svært at skaffe hår fra de her folk, så vi har begrænsede mængder.

Dog kan det ikke være en skægstub du fik. Men muligvis et hestehår, hvis det er stridt? Måske fra den landejendom nord for byen hvor den tidligere indehaver åbenbart stadig bor, selvom han intet ejer?

Der var ingen hjemme den dag, så vi aflagde hans hingst et besøg i stedet.