Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Madagascar 3

Stregen, humoren og persongalleriet er det samme som i de to foregående, og det er atter en søgen efter identitet, som er temaet i historien
Kultur
2. august 2012

Nogle gange giver 3D formatet reelt filmoplevelsen en ekstra dimension. Det gjaldt f.eks. superheltefilmen The Avengers, der virkelig udnyttede dybden i billederne som selvstændigt filmisk virkemiddel. Og det gælder også animationsfilmen Madagascar 3. Her leger filmens skabere konsekvent med den tredje dimensions særlige oplevelsesmuligheder – fra indstillinger, hvor giraffen Melman stikker sit hoved anmassende ud af lærredet, til filmens store finale med et surrealistisk, neonfarvet cirkusshow.

Madagascar 3 er lige som 1’eren og 2’eren instrueret af Eric Darnell og Tom McGrath og produceret af DreamWorks. Stregen, humoren og persongalleriet er det samme som i de to foregående, og det er atter en søgen efter identitet, som er temaet i historien. Denne gang handler det om at finde frem til det, man brænder for – og det forsøger vores velkendte dyreflok, mens de rejser gennem Europa med en trup af cirkusdyr, som har mistet gejsten.

Det kan man til gengæld ikke sige om filmen. Her er stadig masser af gejst og fortælleglæde, tempo og fantasifuldhed. Vi møder underholdende nye personer, bl.a. en russisk macho-tiger og en ualmindelig tungnem bjørn, og filmen er fyldt med vellykkede gags i forfriskende urbane omgivelser såsom Monte Carlo og Rom.

Det er en kvalitet ved Madagascar 3, at her er humor henvendt til både børn og voksne. Sidstnævnte kan f.eks. hygge sig med en række satiriske filmreferencer og en parodi på Edith Piafs »Non, je ne regrette rien«, der må få mascaraen til at drive hos enhver med franske gener.

Madagascar 3. Instr. Eric Darnell og Tom McGrath. USA. 93 min. Premiere i en lang række biografer landet over.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her