Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

The Watch

Kultur
23. august 2012

Der bliver gjort grundigt grin med tre amerikanske arketyper i sci-fi-komedien The Watch: den politisk korrekte småborger (Ben Stiller), den overbegejstrede entreprenør (Vince Vaughn) og den skydegale tosse (Jonah Hill). Hertil kommer, som europæisk krydderi, en excentrisk britisk tilflytter (Richard Ayoade, der spiller Moss i tv-serien The IT Crowd).

De fire gutter slutter sig sammen i en selvbestaltet og drivende selvretfærdig nabohjælp-patrulje for at opklare et bestialsk drab begået i det ellers gabende kedelige forstadskvarter, hvor de bor. Men hvad hverken patruljen eller byens tumpede politimand har forudset, er, at der er aliens involveret i mordsagen.

Filmen er instrueret af Akiva Schaffer, som er del af satire-trioen The Lonely Island (en slags USA’s svar på Drengene fra Angora), der bl.a. er kendt fra tv-showet Saturday Night Live. Humoren i The Watch er netop også af den satiriske og meget snakkesalige slags – for eksempel får Spielberg tørt på, når Stiller ævler pladderhumanistiske klicheer af sig, mens han nynner tonerne fra Nærkontakt af 3. grad for at gøre sig gode venner med en åbenlyst blodtørstig alien.

En række scener er vellykket underholdende. Men nytænkning eller satire med bid og dybde skal man ikke lede efter i The Watch, der ironisk distanceret jonglerer med velkendte komiske klicheer (gerne under bæltestedet) og letfordøjelig genreparodi.

 

The Watch. Instruktion: Akiva Schaffer. Manuskript: Jared Stern, Seth Rogen og Evan Goldberg. Amerikansk (54 biografer landet over)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her