Læsetid: 6 min.

Ikke alt er fælles i skabet

Det der fællesskab er en sjov størrelse, hvilket både kan ses og opleves i gode og mindre gode værker samt i et, der er helt fantastisk, i Nikolaj Kunsthal som led i Copenhagen Art Festival
Kryds fingre for en snarlig opførelse af Superflex’ ’Operaen’.

Kryds fingre for en snarlig opførelse af Superflex’ ’Operaen’.

7. september 2012

4/6

Man bad mig be – dri – ve det yp – per – ste hus, hvor høj – stem – te san – ge kan løf – te os al – le,« synger arkitekten i første akt, imens han gestikulerer til orkestret, der følger hans mindste vink.

Men så kommer avantgarden.

»Åh nej ... Det er a – vant – gar – den, der kom – mer,« synger arkitekten.

Avantgarden marcherer rundt på byggepladsen, og alle fire avantgardister synger i kor:

»Vi vil ik’ ha’ mo -nu – men – ter, slet ik’ ha’ mo – nu – men – ter, vi vil ha’ no – get an – det og i – sær no – get blan – det, der er me – get raf – fi – ne – ret, men slet ik – ke af – fek – te – ret. Nej, helt u – op – nå – e – ligt og me – get u – for – stå – e – ligt. Og gak – gak – ke – lak, det er så – dan, det skal væ – re.«

Men det er en ga – ve til lan – det, og med de ord får arkitekten blæst avantgardisterne af scenen, og håndværkerne begynder at synge om de spøjse detaljer, en trappe på tværs, for at fruerne ikke skal falde i havnen, og et vindue der skal sømmes til, for hos Mærsk er det så – dan, man læn – ge har gjort.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Michael Kongstad Nielsen

Her kunne man være en smule "Rasmus modsat" og sige, at det var arkitekten, der var håbløs, for han skulle have sagt: - det er mig, der bestemmer, ellers skrider jeg.

Det kunne hans ærværdige forgænger, Utzon,finde ud af at gøre i Sydney, men den ellers udmærkede Henning Larsen orkede det ikke.

Hvad skal vi i øvrigt med en gave, der driftsmæssigt koster almindelige skatteydere kassen, selvom de aldrig kommer der?