Læsetid: 3 min.

Hvad siger man, når man er bange for at dø?

Seks nye stykker dramatik kredser om ensomheden og om dødsangsten. ’Nekrologer’på Aarhus Teater vækker stærke følelser, men det er Får 302’s debutstykke af Ghita Makowska, der har de bedste replikker
19. september 2012

Hvorfor kan folk ikke bare elske mig for alt, jeg er?« Sådan spørger en af de tre personer i Man skulle tro jeg var en anden på Teater Får 302. Men dette er dramatik. Derfor kan man ikke tage replikken for pålydende. Og i Emil Hansens iscenesættelse siges replikken da også gennemført falsk af pigen, der gør sig uhæmmet lækker over for et tilfældigt scoreobjekt. Hun flår påtaget ned i sin bluse, mens hun pornokysser mod den sagesløse mand, der ikke kan modstå fristelsen til at gramse på hende, ’som hun er’.

Desperationen er altså kompleks i kulturjournalisten Ghita Makowska Rasmussens fængende debutdramatik: Hvorfor har vi så travlt med at blive elsket, når vi alligevel selv spiller roller?

Også de fem nyskrevne Nekrologer på Aarhus Teater er optaget af spørgsmålene om, hvad vi gerne vil nå inden udløbsdatoen, og hvordan vi vil se døden i øjnene. Altså store spørgsmål, der er hundesvære at omsætte i replikker.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu