Læsetid: 4 min.

Et bevægende og smukt faderopgør

Jens Smærup Sørensen rører hjertet med sin smukke roman om kærligheden (trods alt) imellem far og søn
5. oktober 2012

I sengen på plejehjemmet i Nibe ligger en gammel mand, som skal dø. I en stol ved siden af sidder hans søn. Den slags sker hver dag over hele verden. Det er på én gang noget helt almindeligt og en slags ur-situation.

Mon han kan fornemme vi er her? spørger sønnen sygeplejersken. Måske, svarer hun. Det er ikke til at vide. Men du kunne da prøve en gang imellem at holde ham i hånden. Jeg tror han vil kunne mærke det. At du er her.

Med denne basale situation koncentreres Jens Smærup Sørensens bevægende og suverænt smukke roman om forholdet mellem en søn og hans far. Et forhold, som ikke har været let. Den hånd, som sønnen nu holder, har slået og atter slået som straf for både stort og småt, men måske mest af desperation, fordi drengen i farens øjne ikke duede til noget som helst. »Jeg klumrede og fjumrede. Hænderne sad ikke ret på mig, og jeg havde ikke mine tanker, ved det jeg havde med at gøre.« Måske var han bare lidt glemsom. Eller glemsomheden var en undskyldning, han gav sig selv for ikke åbent at vedstå sin indgroede dovenskab.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Maj-Britt Kent Hansen

Ja, Smærup Sørensens roman lyder en hel del mere læseværdig - også for kvinder, end såkaldt erotisk litteratur for samme køn, som Information lægger meget fokus på for tiden.

Også i dagens avis er der disket op med lommefilosofiske analyser af det, som vel ikke engang er et fænomen, men blot noget, som nogle avismennesker har valgt skal italesættes dagligt.

Vi er nogle læsere, måske en hel del, som hverken gider denne såkaldte erotiske kvindelitteratur eller den megen omtale af samme. Vi ser frem til, at avisen finder noget væsentligt at beskæftige sig og os med.